Renato Usatîi: Aștept de la PAS un proiect cum poate fi dizolvat Parlamentul

  • 03 Noiembrie 2020 14:09
Renato Usatîi: Aștept de la PAS un proiect cum poate fi dizolvat Parlamentul

În câteva zile, juriștii Partidului Acțiune și Solidaritate urmează să-i prezinte lui Renato Usatîi, liderul Partidului Politic Partidul Nostru, un mecanism de dizolvare a Parlamentului. Despre acest lucru Usatîi a anunțat după o întrevedere cu reprezentanții PAS, transmite IPN.

Potrivit lui Renato Usatîi, toți cei care l-au votat cred în dizolvarea Parlamentului și i-au delegat acest drept prin cele 240 de mii de voturi pe care le-a obținut la alegeri pe 1 noiembrie. „Acum să se pronunțe Maia Sandu. Vă dați seama că Igor Dodon nu poate să vină cu un mesaj către electoratul care m-a susținut pe mine. Electoratul care m-a susținut pe mine îl vede pe domnia sa la pușcărie. Este clar, pentru asta oamenii și-au votat”, a declarat Renato Usatîi într-o conferință de presă.

„Astăzi Republica Moldova, dacă va scăpa de „kuliok”, imediat avem nevoie de alegeri parlamentare anticipate. Altfel președintele țării nu va putea realiza ceea ce a promis cetățenilor”, a spus Renato Usatîi. Potrivit lui, pe cetățeni nu-i interesează procedura, ci rezultatul.

Lider PPPN a mai spus că apelul pe care îl va face susținătorilor săi, pentru turul doi, va depinde de pașii pe care îi vor întreprinde concurenții electorali

Conform rezultatelor preliminare, în țară, Renato Usatîi s-a clasat pe locul trei la prezidențialele din 1 noiembrie, acumulând 16,9% din sufragii, iar peste hotare – pe locul doi, cu 17,25%.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău