Remanieri de cadre, în particular la nivel de vice-miniștri

  • 10 Februarie 2016 18:15
Remanieri de cadre, în particular la nivel de vice-miniștri

Cabinetul de miniștri a operat în ședința de miercuri, 10 februarie, mai multe remanieri de cadre, în particular la nivel de vice-miniștri.

Ministerul Educației are doi vice-miniștri noi. Este vorba despre  Elena Cernei, profesoară de limbă română, în funcții manageriale timp de 15 ani. A fost și șefă a secției Formare Continuă și Atestare din cadrul Direcției Educație Tineret și Sport din Municipiul Chișinău. În funcție de ministru-adjunct al educației a fost numit și Vasile Marina, absolvent de studii tehnice în Chișinău, și studii mecanice în Ucraina, doctor habilitat în științe fizico-matematice, profesor universitar, membru onorific al Academiei de Științe Tehnice a României și profesor onorific al Universității ”Transilvania” din Brașov. La același minister, au fost eliberată din funcție Nadejda Cristea, și reconfirmată Cristina Boaghe.

Dragoș Hâncu a fost eliberat din funcția de ministru-adjunct în cadrul Ministerului Tineretului și Sportului, în locul lui fiind numit Florian Ivan,absolvent a Institutului Național de Educație Fizică și Sport, vice-campion european la biatlon de vară, fost antrenor al naționalei Moldovei la biatlon.

Totodată la Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, au fost reconfirmați în funcțiiIon Stratulat, Anatol Usatâi și Anatolie Zolotcov.

La ministerul Transporturilor, în funcția de vice-ministru au fost, de asemenea reconfirmați Sergiu Bucătaru și Vitalie Rapcea.

Adrian Delinschi și Victor Morgoci au fost reconfirmați în funcția de vice-miniștri ai Mediului. Totodată Inga Podoroghin, până în prezent șef al secției Relații Externe și Integrare Europeană,  a fost aleasă în funcție de Secretar de Stat la Ministerul Mediului.

Tot astăzi a fost eliberatdin funcție vice-ministrul Afacerilor Externe, Tudor Ulianovschi, care a fost numit ambasador al Republicii Moldova pe lângă oficiul Organizației Națiunilor Unite la Geneva.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:46 %
Vint:4,12 m/s
Sun
13
Mon
10
Tue
10
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău