Relaxare a restricțiilor Covid în mai multe țări

  • 13 Februarie 2022 11:56
Relaxare a restricțiilor Covid în mai multe țări

Sfârșitul de săptămână a adus relaxarea unor restricții precum Italia, Spania sau Islanda, iar autoritățile din Franța sau Germania spun că în următoarele săptămâni vor renunța la anumite măsuri sanitare.

Aceste relaxări nu au oprit însă protestele declanșate de camionagiii din Canada, care s-au extins ieri în mai multe țări ale lumii. 

În pofida unei creșteri a numărului de infecții cu varianta Omicron, Norvegia a ridicat de ieri ultimele restricții care mai erau în vigoare, între care purtarea obligatorie a măștii și regula de un metru de distanțare fizică.

Obligația de izolare timp de patru zile după un test COVID-19 pozitiv a fost redusă la o simplă recomandarea, în timp ce copiii cu simptome respiratorii nu mai trebuie să fie testați.

Toate cerințele de intrare pentru cei care călătoresc în această țară sunt ridicate. Italienii au putut intra în discoteci și, ca și spaniolii sau englezii, au putut ieși pe stradă fără mască. Inspirați de șoferii canadieni, care de mai bine de două săptămâni au ieșit în stradă pentru a denunța măsurile sanitare, și colegii lor europeni s-au îndreptat către marile capitale, denunțând obligația vaccinării.

Mii de opozanți ai certificatului verde au ajuns în capitala Franței, în ciuda avertismentelor autorităților că vor da amenzi usturătoare. Au fost amendate peste 300 de persoane, iar 54 de participanți la protestele de la Paris au fost arestați.

În Olanda, sute de mașini cu protestatari, au blocat timp de câteva ore centrul capitalei Haga, în vreme ce în Elveția, câteva sute de persoane au defilat la Zürich. Autoritățile din Viena și Bruxelles au interzis manifestații similare.

Au fost proteste și în Australia și Noua Zeelandă, iar în Canada, locul de unde a pornit mișcarea, poliția a evacuat manifestanții strânși pe un pod care face legătura cu SUA.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău