Relaxare a restricțiilor anti-COVID în Italia

  • 26 Aprilie 2021 16:32
Relaxare a restricțiilor anti-COVID în Italia
Sursa: RRA

Premierul Italiei, Mario Draghi, urmează să prezinte în Parlament planul său de relansare financiară cu ajutorul UE, după ce a decis o relaxare a restricțiilor din țară care se aplică de luni.

Fostul șef al Băncii Centrale Europene admite că și-a asumat un risc calculat, în condițiile în care media zilnică a deceselor de COVID încă depășește 300. Guvernul vrea însă să ofere italienilor o aparentă normalitate după luni de alternanță a măsurilor drastice cu redeschideri timide.

Se reiau toate activitățile în aer liber, de la divertisment până la posibilitatea de a posibilitatea de a mânca pe terasele restaurantelor, însă nu mai târziu de orele 22:00, când rămâne în vigoare izolarea de noapte. Totodată, se deschid cinematografele, teatrele și sălile de concerte, cu o prezență de 50%, elevii și studenții revin în clase, respectiv în aulele facultăților, mai puțin în insula Sardinia, singura zonă rămasă roșie, cu cele mai severe restricții anti-COVID. Deplasările între regiunile aflate în zonele galbene sunt libere, însă înspre Sardinia sau înspre alte cinci regiuni rămase pentru încă o săptămână în zona portocalie, așa cum este Sicilia sau Calabria, cetățenii pot să completeze o declarație pe propria răspundere dacă se deplasează din motive de muncă sau de sănătate sau să prezinte un permis, un certificat care atestă vaccinarea sau efectuarea unui test de diagnosticare a coronavirusului cu rezultat negativ sau vindecarea după contaminarea cu COVID.

Sursa: RRA

     
 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău