Relațiile cu Biden mai firești după perioada "incomodă" cu Trump, declară premierul olandez

  • 14 Iunie 2021 15:58
Relațiile cu Biden mai firești după perioada

Relațiile transatlantice au devenit mult mai firești de când Joe Biden a preluat președinția SUA, după o perioadă uneori "foarte incomodă" cu Donald Trump, a declarat luni premierul olandez Mark Rutte, citat de Reuters, scrie AGERPRES.

Șeful guvernului olandez a făcut această declarație la sosirea sa la Bruxelles, unde luni are loc primul summit NATO cu participarea lui Joe Biden, după ce predecesorul său criticase în repetate rânduri Alianța Nord-Atlantică și chiar amenințase cu retragerea americană din organizație.

"Cu Joe Biden ... există o înțelegere clară privind necesitatea existenței NATO", a afirmat Rutte în fața reporterilor.

"Am putut lucra cu Trump. Desigur, a fost și un pic mai incomod uneori, dar în cele din urmă am reușit să ajungem la încheierea unor acorduri ... Dar cu Joe Biden este mult mai firesc", a adăugat el.

Donald Trump îi acuzase pe aliații din NATO că cheltuiesc prea puțin pentru propria apărare, împovărând excesiv Statele Unite ale Americii.

Într-o schimbare clară de ton, Biden a spus la sosirea la sediul NATO din Bruxelles, că Alianța Nord-Atlantică are o "importanță crucială" pentru Washington și că el consideră garanțiile reciproce de securitate drept o "obligație sacră". 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,85
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău