Regulile de control al bagajelor la frontiera moldo-română, amânate pe termen nedeterminat

  • 21 Decembrie 2013 11:57
Regulile de control al bagajelor la frontiera moldo-română, amânate pe termen nedeterminat

Noile reguli de control al bagajelor la frontiera moldo-română au fost amânate pe un termen nedeterminat, conform înțelegerii la care au ajuns, vineri, la București șeful Serviciului Vamal, Tudor Balițchi, și omologul său român, Claudiu Ardeleanu.

Potrivit unui comunicat al Serviciului Vamal, conducătorii celor două autorități vamale au convenit asupra creării unor grupuri comune de lucru, pentru a optimiza procedurile de control al bagajelor. Totodată, s-a convenit ca în perioada sărbătorilor de iarnă să fie suplimentat numărul de colaboratori vamali, pentru fluidizarea traficului transfrontalier și excluderea cozilor în posturile vamale. 
 
„România va sprijini eforturile de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană prin oferirea expertizei existente la nivelul autorității vamale”, a precizat șeful Direcției Generale a Vămilor, Claudiu Ardeleanu.  
În cadrul vizitei la București, Tudor Balițchi a avut întrevederi cu președintele Agenției Naționale de
 
Administrare Fiscală Gelu Ștefan Diaconu și cu vicepreședintele ANAF Romeo-Florin Nicolae, coordonatorul Direcției Generale Antifraudă Fiscală al Direcției Generale a Vămilor.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
15,52
Cer fragmentat
Umiditate:80 %
Vint:4,63 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău