Reguli noi la evaluarea cunoștințelor pentru dobândirea cetățeniei Republicii Moldova

  • 24 Noiembrie 2022 11:43
Reguli noi la evaluarea cunoștințelor pentru dobândirea cetățeniei Republicii Moldova

Evaluarea cunoașterii Constituției Republicii Moldova și a limbii române pentru dobândirea cetățeniei și obținerea dreptului de ședere permanentă va fi realizată în baza unui nou regulament. Documentul aprobat de Guvern prevede modul de organizare și desfășurare a examenelor, unele proceduri fiind simplificate în beneficiul solicitanților, transmite IPN.

Potrivit documentului, candidații care au obținut 75 sau mai multe puncte din 100 la examenul de evaluare a competenței lingvistice pentru obținerea dreptului de ședere permanentă în Republica Moldova vor fi eliberați de susținerea examenului de evaluare a gradului de cunoaștere a limbii române pentru dobândirea cetățeniei.

Totodată, pentru cele două categorii de solicitanți va fi posibilă organizarea examenului comun, diferit fiind doar baremul de promovare: nu mai puțin de 50 de puncte pentru permis de ședere permanentă și nu mai puțin de 75 de puncte pentru obținerea cetățeniei.

Dosarul de participare la examen va fi depus la Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare din subordinea Ministerului Educației și Cercetării, responsabilă pentru organizarea testării.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:83 %
Vint:6,17 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău