Reguli mai stricte la transportarea produselor congelate

  • 10 Ianuarie 15:24
Reguli mai stricte la transportarea produselor congelate

Mijloacele de transport a produselor congelate vor trebui să fie echipate cu dispozitive de înregistrare, pentru a monitoriza temperatura în mod regulat și frecvent, asigurând astfel condiții optime pentru păstrarea alimentelor congelate. Modificările vizează cadrul normativ privind controlul alimentelor congelate rapid, destinate consumului uman, și vin să sporească siguranța produselor congelate puse în vânzare pe piață, transmite IPN.

Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare precizează că, de asemenea, se impun cerințe stricte pentru instrumentele folosite în controlul temperaturii, conform standardelor internaționale. Operatorii din industria alimentară vor fi obligați să păstreze documentația relevantă pentru a permite verificarea conformității acestor instrumente cu standardele impuse.

Totodată, înregistrările referitoare la temperaturi vor fi datate și păstrate de către operatorul din sectorul alimentar pentru o perioadă de cel puțin un an sau o perioadă mai lungă, ținând cont de natura și de perioada de conservare a alimentelor supuse congelării.

Modificările respective vin în contextul ajustării legislației naționale la cerințele europene.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:84 %
Vint:1,03 m/s
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău