Reguli dure în Grecia, de sărbători: festivități publice anulate, mască sanitară peste tot și amendă pentru nevaccinați

  • 23 Decembrie 2021 15:33
Reguli dure în Grecia, de sărbători: festivități publice anulate, mască sanitară peste tot și amendă pentru nevaccinați

Purtarea măștilor sanitare va fi obligatorie atât în interior, cât și în exterior în perioada sărbătorilor de sfârșit de an, în Grecia. Măsura a fost luată cu scopul de a limita răspândirea variantei Omicron a coronavirusului.

"Sunt multe deplasări în perioada sărbătorilor de sfârșit de an, iar mulțimile mari se adună în aer liber", a declarat ministrul Sănătății, Thanos Plevris, reporterilor.

El a precizat că purtarea măștilor sanitare atât în interior, cât și în exterior va fi obligatorie "începând de vineri, de la ora 04:00 GMT" până cel puțin pe 2 ianuarie.

Toate festivitățile publice de Crăciun și Anul Nou sunt anulate, iar călătorii care sosesc în țară sunt sfătuiți să se testeze în a doua și în a patra zi de la sosire, a adăugat ministrul.

El a precizat că în zilele următoare vor fi anunțate restricții suplimentare privind activitățile de divertisment, sportive și telemunca pentru perioada de după 3 ianuarie.

Coronavirusul a făcut peste 20.000 de morți în Grecia, iar peste 600 de persoane infectate se află în prezent la terapie intensivă.

Guvernul nu a dat curs apelurilor experților în domeniul sănătății de a lua măsuri de protecție suplimentare și de a impune restricții de circulație, chiar și în rândul persoanelor vaccinate.

"Perioada Crăciunului este foarte importantă din motive religioase, sociale și economice", a declarat joi purtătorul de cuvânt al guvernului, Giannis Economou.

"Nu doar coronavirusul este periculos în viață. Falimentul este, de asemenea, periculos, la fel și șomajul", a declarat săptămâna aceasta ministrul Dezvoltării, Adonis Georgiadis, la Mega TV.

Deși au fost administrate peste 16,5 milioane de vaccinuri în această țară de 10,7 milioane de locuitori, inclusiv aproape trei milioane de doze de rapel, autoritățile au avut dificultăți în a convinge populația de peste 60 de ani să se vaccineze.

O amendă lunară de 100 de euro a fost impusă pentru a-i convinge pe vârstnici să se vaccineze cel puțin o dată până la jumătatea lunii ianuarie, scrie Agerpres. 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:2,57 m/s
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
14
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău