Regulamentul privind organizarea Agenției Naționale de Prevenire și Combatere a Violenței împotriva Femeilor, publicat în Monitorul Oficial

  • 05 Decembrie 2023 13:31
Regulamentul privind organizarea Agenției Naționale de Prevenire și Combatere a Violenței împotriva Femeilor, publicat în Monitorul Oficial

În Republica Moldova va fi instituită Agenția Națională de Prevenire și Combatere a Violenței împotriva Femeilor și a Violenței în Familie. Regulamentul privind organizarea și funcționarea acesteia a fost publicat astăzi în Monitorul Oficial, transmite MOLDPRES.

Documentul reglementează misiunea, domeniile de activitate, atribuțiile și modul de organizare a activității Agenției. Instituția va fi responsabilă de implementarea, monitorizarea și evaluarea politicilor de prevenire și combatere a violenței împotriva femeilor și a violenței în familie, coordonarea activității interinstituționale și facilitarea cooperării autorităților administrației publice abilitate cu societatea civilă.

Agenția va avea statut de autoritate administrativă centrală din subordinea Guvernului și va include 22 de unități de personal, dintre care șase funcții de conducere, 15 funcții de execuție și o funcție de deservire tehnică.

Hotărârea privind organizarea și funcționarea noii Agenții va intra în vigoare la 1 ianuarie 2024. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:69 %
Vint:2,57 m/s
Sun
7
Mon
7
Tue
8
Wed
10
Thu
8
Arhivă Radio Chișinău