Regulamentul privind modul de organizare și funcționare a Sistemului informațional „Vulnerabilitate energetică” a fost aprobat

  • 30 Noiembrie 2022 15:58
Regulamentul privind modul de organizare și funcționare a Sistemului informațional „Vulnerabilitate energetică” a fost aprobat

Executivul a aprobat, astăzi, 30 noiembrie, Regulamentul privind modul de organizare și funcționare a Sistemului informațional „Vulnerabilitatea energetică”, care stabilește responsabilitățile și împuternicirile privind ținerea, furnizarea și utilizarea informației din sistem. De asemenea, documentul prevede criteriile și cerințele față de protecția datelor cu caracter personal introduse pe platforma informațională.

Regulamentul mai prevede procedura de modificare, completare și radiere a informațiilor de pe platforma electronică compensatii.gov.md. Astfel, solicitantul va putea opera modificări în sistem doar în baza unei cereri adresate Ministerului Muncii și Protecției Sociale, în care va menționa motivul ce justifică efectuarea acestor operațiuni.
 
Amintim că Sistemul informațional „Vulnerabilitatea energetică” a fost creat pentru acordarea compensațiilor la energie în funcție de categoria de vulnerabilitate energetică a familiilor, fiind dezvoltat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene și Guvernului Slovaciei, oferit prin intermediul programului „Abordarea impactului crizei energetice în Republica Moldova”, implementat de PNUD Moldova.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
-1,76
Cer acoperit de nori
Umiditate:86 %
Vint:5,66 m/s
Sat
2
Sun
1
Mon
0
Tue
1
Wed
1
Arhivă Radio Chișinău