Regulamentul privind managementul spațiului aerian a fost publicat în Monitorul Oficial

  • 01 Octombrie 2021 11:39
Regulamentul privind managementul spațiului aerian a fost publicat în Monitorul Oficial

Regulamentul privind managementul spațiului aerian și aplicarea conceptului de utilizare flexibilă a spațiului aerian, aprobat de Guvern, a fost publicat în Monitorul Oficial de vineri, 1 octombrie, transmite MOLDPRES.

Prin aprobarea documentului vor fi reglementate atribuțiile Autorității Aeronautice Civile - responsabilă  de realizarea politicilor în domeniul aviației civile, Ministerului Apărării și furnizorilor de servicii de trafic aerian, în prezent fiind ÎS MOLDATSA, scrie sursa citată.

Regulamentul va contribui la eficientizarea cooperării între entitățile civile și militare responsabile de managementul traficului aerian care operează în spațiul aerian național, prin crearea unor noi comisii interinstituționale.

Astfel, "vor fi create trei unități interinstituționale, pornind de la organizarea procesului de gestionare a spațiului aerian național în trei niveluri. De nivelul strategic va fi responsabilă Comisia Interdepartamentală pentru Managementul Spațiului Aerian; nivelul pre-tactic - Celula de Management al Spațiului Aerian; și de nivelul tactic  - Grupul Operativ pentru Managementul Spațiului Aerian”, indică documentul. 

Instituțiile responsabile vor stabili acorduri de colaborare și proceduri specifice în vederea creșterii siguranței și capacității spațiului aerian, precum și în scopul îmbunătățirii eficienței și flexibilității operațiunilor aeronavelor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău