Regulamentul privind controlul rezervelor de stat a fost aprobat de Guvern

  • 20 Ianuarie 2021 17:11
Regulamentul privind controlul rezervelor de stat a fost aprobat de Guvern

Cabinetul de miniștri în exercițiu a aprobat astăzi Regulamentul cu privire la controlul rezervelor de stat și de mobilizare. Executarea acestei hotărâri se pune în sarcina Ministerului Afacerilor Interne, transmite MOLDPRES.

Regulamentul cu privire la controlul rezervelor de stat și de mobilizare  reglementează scopul, principiile, obiectivele, subiecții care stau la baza executării controlului, drepturile și obligațiile acestora, precum și modul de organizare, planificare și efectuare a controlului rezervelor de stat și de mobilizare.

„Regulamentul are drept scop asigurarea integrității cantitative și calitative a bunurilor materiale din rezervele de stat și de mobilizare și respectarea legislației în domeniul rezervelor de stat și de mobilizare. Prevederile prezentului Regulament sunt executorii pentru subiecții (personal de control și depozitarii responsabili) care efectuează controlul, gestionează și au obligația de asigurare a integrității cantitative și calitative a bunurilor materiale din rezervele de stat și de mobilizare”, indică documentul.

Obiectivele urmărite în procesul efectuării controlului se referă la: protejarea intereselor statului în raport cu  gestionarea rezervelor de stat și de mobilizare; verificarea modului și activităților de gestionare a bunurilor materiale din rezervele de stat și de mobilizare; identificarea și constatarea iregularităților și neajunsurilor privind cantitatea și/sau calitatea bunurilor materiale din rezervele de stat și de mobilizare; verificarea respectării legislației în domeniul rezervelor de stat și de mobilizare, precum și a prevederilor contractelor încheiate pentru păstrarea bunurilor materiale din rezervele de stat; modul de asigurare a securității și integrității cantitative și calitative a bunurilor materiale din rezervele de stat și de mobilizare;  modul de eliberare și împrospătare a bunurilor materiale din rezervele de stat și de mobilizare.

Sursa:Moldpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:95 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău