Regulamentul privind compensarea accizelor la motorină pentru producătorii agricoli din Rep. Moldova, aprobat de Guvern

  • 27 Aprilie 2022 15:19
Regulamentul privind compensarea accizelor la motorină pentru producătorii agricoli din Rep. Moldova, aprobat de Guvern

Cabinetul de Miniștri a aprobat astăzi Regulamentul privind compensarea accizelor la motorină pentru producătorii agricoli din Rep. Moldova. Potrivit documentului, accizele la motorină vor fi compensate în mărime de 30% din cota stabilită pentru anul 2022 sau 894 lei pentru o tonă de motorină. Documentul mai prevede că valoarea maximă a compensației acordate unui beneficiar nu poate depăși suma de 100 mii lei anual.

Pentru a beneficia de compensații, beneficiarii trebuie să întrunească mai multe condiții printre care: să fie înregistrați, nu mai târziu de data depunerii cererii; să dețină legal terenurile agricole în proprietate și/sau posesie și folosință; exploatațiile agricole să fie cu termenul de funcționare utilă neexpirat; motorina să fie utilizată pentru efectuarea lucrărilor în exploatațiile agricole și să fie achiziționată începând cu data intrării în vigoare a Regulamentului.

Dosarele de solicitare a compensației împreună cu documentele în original și copiile acestora pot fi depuse la subdiviziunile teritoriale ale Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură până la 30 iunie și respectiv până la 15 noiembrie.

Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, prin intermediul Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură, va distribui 200 de milioane lei din Fondul național de dezvoltare a agriculturii și mediului rural pentru compensarea parțială a accizelor la motorina utilizată de producătorii agricoli în anul 2022.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,96
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău