Regulament nou pentru activitatea școlilor sportive

  • 30 Ianuarie 2019 10:28
Regulament nou pentru activitatea școlilor sportive

În școlile sportive vor fi deschise grupe speciale pentru persoane cu cerințe educaționale speciale, iar diferența de vârstă a elevilor în aceeași grupă nu poate fi mai mare de trei ani. Sunt prevederi ale noului regulament pentru activitatea școlilor sportive, aprobat astăzi de către Guvern, transmite IPN.

Prevederile noului regulament se referă și la sportivii de performanță, premianți ai campionatelor naționale și competițiilor internaționale oficiale, care își vor putea continua instruirea în grupele „Avansați” și după vârsta de 21 de ani.

În prezent, în majoritatea școlilor de sport instruirea se face în bază de programe aprobate în perioada sovietică.  Regulamentul prevede ca procesul de instruire și antrenament să se desfășoare în baza curriculumului care va fi aprobat de autoritatea centrală de specialitate pentru fiecare ramură de sport.

Pentru o evidentă mai bună a sportivilor de performanță sunt concretizate procedurile de transfer dintr-o școală sportivă în alta. În scopul eficientizării procesului educațional și de antrenament termenul de completare a grupelor de instruire va fi  micșorat de la două luni la 30 de zile.

Pentru completarea grupelor de măiestrie sportivă și măiestrie sportivă superioară cu referire la categoria competițiilor sportive oficiale și locul sportivilor în clasament în perioada ultimilor doi ani, au fost incluse două competiții care anterior nu erau: Jocurile Mondiale și Jocurile Olimpice de tineret.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:6,17 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău