Regretatul actor și om de teatru, Vlad Ciobanu ar fi împlinit astăzi 54 de ani

  • 31 Iulie 2021 10:12
Regretatul actor și om de teatru, Vlad Ciobanu ar fi împlinit astăzi 54 de ani

„Azi aș fi vrut să-ți spun La mulți ani, Vlad, dar altfel îți vom număra anii de-acum încolo, fratele meu iubit. Tu n-ai plecat niciodată, ești în inima noastră, cu toate vârstele tale și cu zâmbetul tău”, scrie fratele său, publicistul și scriitorul Vitalie Ciobanu pe pagina sa de Facebook.

Personalitate marcantă a culturii naționale, venind dintr-o familie cu bogate tradiții în domeniul culturii și artelor, Vlad Ciobanu și-a dedicat cariera promovării artelor spectacolului și a frumoasei lumi a scenei.

Este cunoscut în special pentru inegalabila interpretare a rolului poetului Mihai Eminescu în filmul „Luceafărul”, în regia lui Emil Loteanu. Rolurile în care a mai excelat în scenă au fost Hamlet, Macbeth, Don Juan și altele.

A fost director general al Centrului Național de Educație prin Artă.

La finele anului trecut, Vlad Ciobanu a fost a fost decorat post-mortem cu cea mai înaltă distincție din R.Moldova, „Ordinul Republicii”, de către președinta Maia Sandu.

„Ordinul i-a fost acordat în semn de profund omagiu pentru meritele deosebite în promovarea artei teatrale și în pregătirea tinerilor talente, pentru prestigioasa carieră artistică și înaltă măiestrie profesională manifestată la interpretarea unor roluri memorabile în teatru și cinematografie”, se menționa în comunicatul de presă al Președinției de la Chișinău.

Amintim, actorul Vlad Ciobanu a suferit de leucemie acută și era internat într-un spital din Iași. După ce s-a infectat cu COVID-19, starea acestuia s-a agravat. A trecut la cele veșnice pe 22 noiembrie 2020.  

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,57 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău