Reglementări mai aspre pentru turiști la Amsterdam

  • 08 August 2018 07:48
Reglementări mai aspre pentru turiști la Amsterdam

Administrația din Amsterdam a luat măsuri de urgență pentru a face față numărului mare de turiști care vizitează orașul, a anunțat marți municipalitatea, potrivit DPA.

Măsurile vor permite autorităților să penalizeze chiar și infracțiunile minore și să dea amenzi pe loc. În Cartierul Roșu din Amsterdam, municipalitatea va impune o „pauză de curățenie” în serile foarte aglomerate și va închide pe termen scurt accesul pe străzi în scopul salubrizării acestora.

Municipalitatea ia în considerare închiderea străzilor care devin prea aglomerate.

Primarul Femke Halsema a instituit măsurile după ce un raport alarmant al avocatului poporului a detaliat creșterea turismului de masă. Documentul avertiza asupra pericolului ca orașul să devină „o junglă”, în special pe timpul nopții, când poliția și autoritățile locale se simt neputincioase.

Potrivit noilor reglementări, autoritățile vor primi un cititor pentru cartelele cu microcipuri cu ajutorul căruia vor putea colecta amenzi, pedepsind astfel mai aspru comportamentele inadecvate. Consumul băuturilor alcoolice în spațiul public va fi amendat cu 95 de euro, în timp ce urinarea în public, tulburarea liniștii publice și aruncarea gunoiului pe stradă vor fi amendate cu 140 de euro fiecare.

Amsterdam, un oraș cu 800.000 de locuitori, se așteaptă la un aflux de 18 milioane de turiști anul acesta.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău