Regizorul român Dan Tudor a montat un spectacol la Teatrul Național „Satiricus I.L. Caragiale”

  • 20 Martie 19:00
Regizorul român Dan Tudor a montat un spectacol la Teatrul Național „Satiricus I.L. Caragiale”

La Teatrul Național „Satiricus I.L. Caragiale” va avea loc vineri, 22 martie, la ora 18.30, spectacolul „Apostolii” de Liviu Rebreanu, în regia lui Dan Tudor (București, România), informează MOLDPRES.

Potrivit regizorului, în „Apostolii”, piesa scriitorului Liviu Rebreanu se insinuează războiul dintre om și om, dar nu pe față, pe ascuns. Multe sunt pieile oilor și „pretutindeni nenumărați lupi ascunși, mii și mii de măști!”

„Falșii „apostoli” – tratați în cheie parodică de autor, dar mai ales în varianta noastră scenică, susțin interese meschine, se recunosc între ei (indiferent cărei provincii sau categorii sociale aparțin) și pretinzând că dețin adevăruri capitale, formează „haite” de indivizi care reușesc mereu să se mențină la putere, acționând fără scrupule. Toate relațiile, chiar și cele sentimentale, sunt puse în slujba aceluiași scop. Adversarii devin prieteni la schimbarea guvernelor și sunt primiți în partidul aflat la putere, amantele trec cu ușurință de la un partid la altul, sceptic fără speranță, ridicol și cu toate astea... foarte comic. Trist, comic, dar adevărat. Este un spectacol născut din multă iubire a artiștilor pentru public”, a subliniat Dan Tudor.

În aceeași zi, la ora 18.00, Teatrul Național „Mihai Eminescu” va oferi publicului spectacolul „Cântec de leagăn...” de Dumitru Matcovschi, în regia lui Alexandru Cozub, iar la 18.30, pe scena Teatrului Național „Eugene Ionesco” va fi jucat spectacolul „O istorie foarte simplă” de Maria Lado, în regia lui Petru Vutcărău.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:84 %
Vint:2,57 m/s
Mon
15
Tue
14
Wed
12
Thu
11
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău