Regizorul Oleg Sențov, despre posibilitatea de a reveni în Crimeea: "Mă voi întoarce doar pe tanc"

  • 10 Septembrie 2019 13:58
Regizorul Oleg Sențov, despre posibilitatea de a reveni în Crimeea:

Cineastul ucrainean Oleg Sențov, care a fost eliberat recent din închisoare, în cadrul unui schimb de prizonieri între Rusia și Ucraina, și-a exprimat disponibilitatea de a se întoarce acasă, în Crimeea, însă a subliniat că ar face acest lucru "doar pe tanc".

În cadrul unei conferințe de presă susținute la Kiev, regizorul a fost întrebat dacă ar merge în Donbas, așa cum a făcut fosta prizonieră a Moscovei Nadia Savcenko, pentru a-i elibera pe deținuții politici ucraineni. Sențov a răspuns că ar merge în Crimeea și în Donbas "doar pe tanc".

"Voi face cele mai minunate lucruri, adică voi filma și îmi voi trăi viața. În ceea ce privește Crimeea, mă voi întoarce acolo doar pe tancuri, însă acum nu putem face acest lucru" - a afirmat Sențov, adăugând că ceea ce a declarat nu trebuie înțeles mot-à-mot. De asemenea, cineastul a menționat că intenționează să locuiască în Kiev, împreună cu familia. "Fiica mea s-a mutat deja aici (la Kiev, n.red), iar mama mea, de asemenea, a venit și, deocamdată, rămâne aici. Fiul și fosta soție se vor întoarce în Crimeea" - a adăugat Oleg Sențov.

"În ceea ce privește viitorul meu, posibil politic, deocamdată, această chestiune rămâne deschisă, adică încă nu am decis nimic" - a mai explicat regizorul, menționând, însă, că, deocamdată, nu l-a contactat niciun politician. Amintim că, pe 7 septembrie 2019, între Ucraina și Rusia a avut loc un important schimb de deținuți. Pe Aeroportul Internațional "Borispil" din Kiev, a aterizat un avion cu 35 de cetățeni ucraineni eliberați de Rusia, printre care cineastul Oleg Sențov, arestat de forțele ruse în urmă cu cinci ani și cei 24 de marinari reținuți anul trecut în strâmtoarea Kerci.

Pe Aeroportul Internațional "Vnukovo" din Moscova, de asemenea, a aterizat o aeronavă având la bord 35 de ruși eliberați de autoritățile din Ucraina. Printre aceștia s-a numărat și ofițerul Vladimir Țemah, martor cheie în cazul doborârii zborului MH-17.

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,09 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău