Regizorul lituanian de filme documentare Mantas Kvedaravicius a fost ucis în Mariupol

  • 03 Aprilie 2022 11:50
Regizorul lituanian de filme documentare Mantas Kvedaravicius a fost ucis în Mariupol

Regizorul lituanian de filme documentare Mantas Kvedaravicius, în vârstă de 46 de ani, a fost ucis sâmbătă în Mariupol, potrivit presei locale și colegilor acestuia, scrie Reuters.

Conform Nexta, o rachetă a lovit mașina în care se afla cineastul. El a fost dus la spital, dar nu a putut fi salvat, transmite HotNews.ro. 

„Prietenul nostru participant la Artdocfest (festival internațional de filme documentare -n.r.), documentaristul lituanian Mantas Kvedaravicius a fost ucis astăzi la Mariupol, cu un aparat de fotografiat în mâini, în acest război al răului împotriva lumii întregi”, a scris pe Facebook, potrivit Reuters, regizorul rus Vitaly Mansky, fondatorul festivalului de film documentar Artdocfest.

Kvedaravicius era cunoscut, printre alte producții, pentru documentarul său „Mariupolis”, care a avut premiera la Festivalul Internațional de Film de la Berlin din 2016.

Kvedaravicius s-a născut în 1976, a studiat la Universitatea din Vilnius și a obținut o diplomă în antropologie socială la Universitatea din Cambridge.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău