Regizorul Dumitru Grosei a obținut Marele Premiu la un festival de film din România

  • 08 Noiembrie 2019 11:39
Regizorul Dumitru Grosei a obținut Marele Premiu la un festival de film din România Moldpres

Regizorul moldovean Dumitru Grosei a obținut cu filmul ”Călărași - un ținut la poarta raiului” Marele Premiu la prima ediție a Ethos Film Fest 2019, care a avut loc în Bistrița, România, în perioada 4-6 noiembrie, informează MOLDPRES.

Potrivit organizatorilor, Festivalul își propune descoperirea și punerea în valoare a producțiilor de film și fotografie cu tematică etnografică, având ca scop principal cercetarea, promovarea și valorificarea specificului cultural etnografic local, național și internațional. Filmul a concurat cu alte 40 de pelicule etnografice realizate în 21 de țări.

Din iulie 2018 până acum, filmul ”Călărași - un ținut la poarta raiului”, a adunat 23 selecții și 6 premii în Azerbaidjan, Bosnia-Herțegovina, Brazilia, Grecia, India, Iran, Irak, Italia, Letonia, Olanda, România, Rusia și SUA.

”Călărași - un ținut la poarta raiului” va mai avea în curând două proiecții: la Festivalul Filmului European, dedicat Conservării Patrimoniului Cultural la Baku (Azerbaidjan) și la Atena (Grecia).

Recent, regizorul Dumitru Grosei a avut încă o participare - la un festival din Rusia, Moscow Premiere, unde și-a prezentat filmul de scurt-metraj ficțiune, ”Today artist, tonight taxist”, iar la începutul lunii decembrie va prezenta aceeași peliculă în concursul festivalului din Macao, China, Sound & Image Challenge International Festival.

Sursa: Moldpres

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
8
Fri
8
Sat
7
Sun
4
Arhivă Radio Chișinău