Regiuni din Italia impun carantina călătorilor care revin din Spania, Grecia și Malta

  • 12 August 15:59
Regiuni din Italia impun carantina călătorilor care revin din Spania, Grecia și Malta

Mai multe regiuni din Italia vor impune carantina călătorilor care se întorc din anumite țări europene considerate ca fiind un risc pentru răspândirea coronavirusului, a informat miercuri presa italiană, relatează AFP, preluat de Agerpres.

Carantina este de acum obligatorie în regiunile Puglia (sud) și Campania (sud) pentru cetățenii care se întorc din Spania, Grecia și Malta.

"În ultimele două zile am înregistrat numeroase cazuri pozitive în rândul rezidenților din Puglia la revenirea din aceste trei țări în care circulația virusului este importantă", a explicat președintele regiunii Puglia, Michele Emiliano.

Sicilia se pregătește să aplice aceeași măsură, au afirmat autoritățile locale.

Președintele regiunii Emilia-Romagna (centru) urmează să semneze miercuri un decret care impune testarea tuturor călătorilor din aceleași trei țări. Călătorii care vor sosi din Croația vor trebui, de asemenea, să se auto-izoleze.

Autoritățile sanitare din aceste regiuni din Italia se tem de un nou val de contaminări provocat de turiștii care au frecventat plajele, petrecerile și locurile publice în țări din zona Schengen, în prezent mai expuse la virus.

În acest timp, guvernul central pregătește noi măsuri pentru a preveni o reapariție a virusului care afectează mai multe țări europene, în principal Spania.

Italia, care rămâne închisă cetățenilor din Balcani și impune o carantină pentru călătorii provenind din România și Bulgaria, este îngrijorată că este "înconjurată" de această creștere a infectărilor în rândul vecinilor săi europeni.

Peninsula rămâne relativ sigură pentru moment, iar autoritățile consideră că situația este sub control.

Italia a impus un cordon sanitar cu unele țări, refuzând intrarea călătorilor din Kosovo, Serbia, Muntenegru, Bosnia, Macedonia de Nord și Republica Moldova. Cetățenii care provin din Bulgaria și România trebuie să rămână în carantină și starea lor de sănătate trebuie monitorizată.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
9
Câțiva nori
Umiditate:93 %
Vint:3,6 m/s
Sun
9
Mon
10
Tue
9
Wed
12
Thu
11

Curs oficial BNM 22 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6967 -0.0000
USD 16.6356 -0.0000
RON 4.0711 -0.0000
UAH 0.6064 -0.0000
RUB 0.2255 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău