Regiunea Luhansk - Lupte intense pentru preluarea controlului asupra localității Orihove

  • 29 Aprilie 2022 09:32
Regiunea Luhansk - Lupte intense pentru preluarea controlului asupra localității Orihove

Șeful Administrației Militare Regionale Luhansk, Serhi Haidai, a declarat că în ultimele ore, trupele ruse au atacat de mai multe ori localități de pe teritoriul regiunii și a precizat că vineri dimineață au fost semnalate lupte pentru preluarea controlului asupra satului Orihove, scrie Rador.

"Severodonețk, Lisiceansk, Hirske, Privilne și Popasna au fost sub focul inamicului. Rușii au atacat de patru orașul Lisichansk și de două ori orașul Popasna. Asupra comunității Hirske, atacurile au loc aproape în mod continuu. În fiecare dintre aceste orașe există locuințe afectate" - a precizat guvernatorul. Haidai a menționat că trupele ruse au încercat în mod repetat să ia cu asalt pozițiile Forțelor Armate ale Ucrainei în zona Orihove și Svitlicine.

"Armata noastră respinge inamicul, dar rușii folosesc toate armele disponibile pentru a deschide focul asupra localităților, distrugând case și infrastructura. Refacerea rețelei de apă, electricitate și gaz este aproape imposibilă" - a subliniat Serhi Haidai.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:39 %
Vint:6,17 m/s
Sat
15
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău