Regiunea Kiev - Percheziții la o catedrală subordonată Patriarhiei Moscovei

  • 09 Decembrie 2022 10:51
Regiunea Kiev - Percheziții la o catedrală subordonată Patriarhiei Moscovei

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) continuă perchezițiile la lăcașurile de cult ale Bisericii Ortodoxe Ucraineie subordonate Patriarhiei Moscovei, scrie Rador.

Vineri dimineață, 9 decembrie, oamenii legii au descins la o catedrală din orășelul Borspil, situat în apropierea capitalei ucrainene.

"SBU, împreună cu Poliția Națională și formațiunile de voluntari ale comunităților teritoriale, ca parte a activității sistematice de combatere a activităților subversive ale serviciilor speciale ruse în Ucraina, desfășoară acțiuni de contrainformații pe teritoriul catedralei Sfânta Mijlocire din Borispil (regiunea Kiev)" - transmite SBU.

Oamenii legii verifică dacă obiectivele Bisericii Ortodoxe Ucraineie subordonate Patriarhiei Moscovei sunt folosite ca focar al "umii ruse" și, totodată, iau măsuri pentru securitatea populației în fața unor posibile provocări și acțiuni de tip terorist. În plus, se fac verificări pentru a vedea dacă incinta catedralei este folosită pentru adăpostirea unor grupuri de diversiune și recunoaștere și persoane străine, pentru și pentru depozitarea de arme etc.

Perchezițiile au loc cu participarea directă a reprezentanților bisericii. Autoritățile inspectează teritoriul și incintele pentru a identifica obiecte interzise și verifică persoanele în legătură cu posibila implicare în activități ilegale în detrimentul suveranității statului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău