Regiunea Harkiv - Peste 1.000 de oameni au murit în orașul Izium în timpul ocupației ruse

  • 13 Septembrie 2022 10:47
Regiunea Harkiv - Peste 1.000 de oameni au murit în orașul Izium în timpul ocupației ruse

Peste 1.000 de civili au fost uciși în orașul ucrainean Izium (regiunea Harkiv), în perioada în care acesta se afla sub ocupație rusă, iar aproximativ 80% din infrastructura locală a fost distrusă sau avariată - potrivit lui Maksim Strelnikov, membru al Consiliului Local din Izium, scrie Rador.

„La fel ca în alte teritorii ocupate, rușii au comis crime de război și au încercat să le ascundă. Cel puțin 1.000 mie de localnici au murit în urma ostilităților. Însă credem că un număr și mai mare de oameni au suferit, pentru că ocupanții au distrus toate instituțiile sanitare. Accesul la medicamente a fost limitat, rușii jefuind toate farmaciile" - a menționat consilierul.

Potrivit acestuia, orașul eliberat deja de armata ucraineană se confruntă cu probleme în ceea ce privește furnizării de medicamente și internarea în spitale a persoanelor grav bolnave și rănite. În Izium mai sunt aproximativ 10.000 de civili.

„Ca urmare a agresiunii Rusiei, peste 80% din infrastructura orașului a fost distrusă: locuințe private, blocuri și obiective industriale. Dar cel mai rău lucru este că iarna este în față și sistemul de încălzire centralizată este distrus. Sperăm să fim ajutați de autoritățile regionale" - a adăugat Strelnikov.

Amintim că, pe 11 septembrie, armata ucraineană a anunțat că a preluat controlul asupra centrului orașului Izium și a arborat drapelul Ucrainei pe clădirea primăriei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:4,12 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău