Regina Elisabeta a II-a le cere liderilor mondiali să facă o „cauză comună” în fața schimbărilor climatice

  • 02 Noiembrie 2021 08:43
Regina Elisabeta a II-a le cere liderilor mondiali să facă o „cauză comună” în fața schimbărilor climatice

Regina Elisabeta a II-a le-a cerut luni, într-un mesaj video, liderilor mondiali reuniți pentru COP26 (Conferința ONU privind schimbările climatice) la Glasgow (Scoția) să facă o „cauză comună'' pentru combaterea schimbărilor climatice și „să soluționeze cele mai insurmontabile probleme'', relatează AFP.

Suverana, în vârstă de 95 de ani, a afirmat că speră ca această conferință care are loc timp de două săptămâni și la care nu poate asista din cauza stării sale de sănătate va fi ''una dintre acele rare ocazii în care toată lumea va avea posibilitatea să se ridice deasupra politicii momentului și să dovedească un adevărat simț politic''.

''Istoria a arătat că atunci când națiunile se unesc pentru o cauză comună, există întotdeauna speranță'', a spus ea în mesajul video difuzat în cursul unei recepții de bun venit pentru liderii mondiali, cerându-le să ''lucreze umăr la umăr'' pentru ''rezolvarea celor mai insurmontabile probleme''.

''Sunt mulți care speră că rezultatul acestui summit - înscrisă în cărțile de istorie care nu au fost încă tipărite - vă va descrie ca fiind liderii care nu au ratat ocazia și care au răspuns la apelul generațiilor viitoare'', a susținut suverana britanică.

Regina, care a petrecut recent o noapte în spital pentru ''examene preliminare'', potrivit Palatului Buckingham, a fost nevoită să-și anuleze deplasarea la COP26 și trebuie să renunțe la orice călătorie oficială pentru încă cel puțin două săptămâni.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău