Regina Elisabeta a II-a a prezentat în Parlamentul britanic noul program legislativ al guvernului condus de Boris Johnson

  • 19 Decembrie 2019 18:48
 Regina Elisabeta a II-a a prezentat în Parlamentul britanic noul program legislativ al guvernului condus de Boris Johnson

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a lansat astăzi, în Parlamentul de la Londra, noul program legislativ al guvernului condus de Boris Johnson. Printre măsurile anunțate se numără investiții mai mari în sistemul de sănătate, implementarea unui nou sistem de imigrație, dar și finalizarea Brexitului la 31 ianuarie, transmite RRA.

Prima măsură legislativă inclusă în discursul de astăzi al reginei Elisabeta a 2-a a fost legată de Brexit.

„Prioritatea Guvernului meu va fi să finalizeze procesul de ieșire din Uniunea Europeană la 31 ianuarie. Miniștrii mei vor prezenta legislația necesară pentru a garanta ieșirea Regatului Unit la acea dată și pentru a profita la maximum de oportunitățile care vor apărea pentru toți locuitorii. Apoi, miniștri mei vor discuta despre viitorul relației cu Uniunea Europeană, care să aibă la bază un acord de liber schimb de care să beneficieze întreg Regatul Unit. Ei vor începe, de asemenea, negocieri privind încheierea unor acorduri comerciale cu alte economii puternice de pe glob.

Legea privind acordul de retragere din Uniunea Europeană va fi dezbătută chiar mâine în Camera Comunelor. Este de așteptat ca proiectul să fie ușor diferit de cel prezentat în urmă cu aproximativ două luni de premierul Boris Johnson. Cu siguranță va include o prevedere prin care va fi interzisă extinderea perioadei de tranziție dincolo de finalul anului 2020.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,63
Cer fragmentat
Umiditate:94 %
Vint:0,51 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău