Regina Elisabeta a II-a a participat la primul ei angajament oficial după spitalizarea de săptămâna trecută

  • 26 Octombrie 2021 15:48
Regina Elisabeta a II-a a participat la primul ei angajament oficial după spitalizarea de săptămâna trecută

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a participat marți la primul ei angajament oficial după spitalizarea de săptămâna trecută, când a petrecut o noapte într-o clinică din Londra, iar medicii i-au recomandat să se odihnească, informează Reuters, citat de Agerpres.

Regina Elisabeta a II-a, în vârstă de 95 de ani, cel mai vârstnic monarh din lume și totodată suveranul cu cea mai îndelungată domnie din istoria Marii Britanii, a petrecut noaptea de miercuri spre joi în spitalul londonez King Edward VII din cauza unei afecțiuni a cărei natură nu a fost neprecizată, dar care nu are legătură cu COVID-19. În ziua următoare, regina a revenit la Castelul Windsor pentru odihnă și câteva activități ușoare, a precizat biroul de presă de la Palatul Buckingham.

Episodul de săptămâna trecută a reprezentat prima internare a reginei Elisabeta a II-a după mulți ani. Potrivit reprezentanților casei regale, suverana se simte bine în prezent și are o stare de dispoziție bună.

Marți, regina Marii Britanii a participat la două audiențe organizate în format virtual și care au constat în primirea noilor ambasadori ai Coreii de Sud și Elveției. Mai multe fotografii realizate în timpul acestui eveniment public o arată pe suverană purtând o ținută vestimentară galbenă și fiind, ca de obicei, zâmbitoare.

Regina Elisabeta a II-a, care este șef de stat în 15 țări și teritorii, inclusiv în Australia, Canada și Noua Zeelandă, și va sărbători în 2022 împlinirea a 70 de ani de când a urcat pe tronul Regatului Unit, este renumită pentru sănătatea ei robustă și continuă să participe la numeroase angajamente publice oficiale.

Cu toate acestea, suverana britanică a fost nevoită să își anuleze o vizită oficială în Irlanda de Nord săptămâna trecută, după ce medicii casei regale i-au recomandat să se odihnească pentru câteva zile.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
15,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:85 %
Vint:5,14 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău