Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a adus un omagiu victimelor și supraviețuitorilor atentatelor din SUA

  • 11 Septembrie 2021 13:27
Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a adus un omagiu victimelor și supraviețuitorilor atentatelor din SUA

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii i-a transmis sâmbătă un mesaj președintelui american Joe Biden în care afirmă că rugăciunile ei se îndreaptă către victimele și supraviețuitorii atacurilor teroriste din 11 septembrie 2001 din Statele Unite, relatează Reuters și dpa, citat de AGERPRES.

„Gândurile și rugăciunile mele - și cele ale familiei mele și ale întregii națiuni - se îndreaptă către victime, supraviețuitori și familiile afectate, precum și către membrii primelor echipe de salvare chemate la datorie", a declarat suverana britanică într-un mesaj adresat liderului de la Casa Albă.

„Vizita mea la locul (unde s-au aflat turnurile) World Trade Center în 2010 îmi rămâne întipărită ferm în memorie", a afirmat regina Elisabeta.

„Îmi reamintește că, în timp ce îi omagiem pe cei de numeroase naționalități, religii și din medii diferite care și-au pierdut viața, aducem de asemenea un tribut rezistenței și determinării comunităților care și-au unit forțele pentru a reconstrui", a mai spus suverana britanică.

În atentatele jihadiste din 11 septembrie 2001 au fost ucise 2.977 de persoane, în cel mai sângeros atac străin comis pe teritoriul american, potrivit 9/11 Memorial Museum. Printre victime s-au numărat și 67 de cetățeni britanici. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău