Regimul separatist de la Tiraspol anunță că interzice traversarea frontierei cu Ucraina a automobilelor cu numere moldovenești

  • 17 Ianuarie 2020 11:24
Regimul separatist de la Tiraspol anunță că interzice traversarea frontierei cu Ucraina a automobilelor cu numere moldovenești

Regimul separatist de la Tiraspol anunță că va interzice, începând cu 24 ianuarie curent, traversarea frontierei cu Ucraina a automobilelor cu numere moldovenești, potrivit unei decizii a „consiliului de securitate a republicii moldovenești nistrene”.

Potrivit unui comunicat al așa-numitului minister de externe de la Tiraspol, despre aceasta au fost informați astăzi reprezentanții Chișinăului, precum și participanții internaționali la negocierile în formatul 5+2. Reprezentanții regimului separatist susțin că această măsură vine ca un răspun la anunțul Chișinăului privind automobilele înregistrate în stânga Nistrului.

Amintim că, Poliția de Frontieră a anunțat că, începând cu 10 ianuarie curent, a sistat aplicarea excepției temporare privind măsurile de control a autoturismelor din regiunea transnistreană. Astfel, automobilele înmatriculate în stânga Nistrului nu vor mai putea traversa frontiera de stat a Republicii Moldova.

Conducătorii auto care doresc să traverseze frontiera de stat trebuie să se conformeze Legii 170/2018 cu privire la înmatricularea unor mijloace de transport și modificarea unor acte legislative.

„Reamintim că din 1 septembrie 2018, mijloacele de transport din stânga Nistrului și municipiul Bender, care dispun de certificate de înmatriculare permanente și plăcuțe cu numere de înmatriculare neutre, sunt admise în traficul rutier internațional. Totodată, conducătorul auto este obligat să aibă aplicat pe mașină semnul distinctiv al statului – „MD”!”, se precizează în comunicatul Poiției de Frontieră.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău