Regimul de control comun la punctul de trecere a frontierei Leușeni-Albița va fi activat în scurt timp. Acordul a fost aprobat de ambele camere ale Parlamentului României

  • 05 Aprilie 2023 14:07
Regimul de control comun la punctul de trecere a frontierei Leușeni-Albița va fi activat în scurt timp. Acordul a fost aprobat de ambele camere ale Parlamentului României

Regimul de control comun la punctul de trecere a frontierei Leușeni-Albița va fi activat în scurt timp. Acordul a fost aprobat de Camera Deputaților și Senatul din cadrul Parlamentului României. Potrivit oficialilor de la Chișinău, regimul de „oprire unică” va fi funcțional până la sărbătorile pascale și va contribui la fluidizarea traficului la frontieră, transmite Radio Chișinău.

Astfel va fi redus timpul de așteptare la trecerea hotarului atât pentru pasageri, cât și pentru mărfuri. Beneficiile vor fi atât pentru cetățeni cât și pentru autorități, a menționat în cadrul emisiunii Maluri de Prut de la Radio Chișinău, șeful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi.

„Beneficiul pentru noi , ca și autorități, este că suntem alături. Avem încredere unii în alții, fără să repetăm anumite controale, dar beneficiul principal este al cetățeanului care traversează această frontiera de stat și vrea să fie cu mai puțin timp de așteptare. Este un proiect pilot care sunt convins că va fi unul de succes, și îl vom implementa nu doar pe sensul de ieșire dar și pe intrare din România, și îl vom extinde și la alte puncte de trecere a frontierei. Este o sarcină, un mecanism pe care îl activăm în comun. Destul cât ne-au divizat. Doar împreună putem face față tuturor provocărilor!”, a spus Rosian Vasiloi.

Acordul privind controlul comun la punctul de trecere a frontierei Leușeni –Albița, este un proiect pilot și a fost semnat la 9 februarie.

Potrivit datelor Poliției de Frontieră, cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei sunt cele de la Leușeni și Sculeni, precum și Aeroportul Internațional Chișinău.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese * Știri
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:5,14 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
16
Fri
16
Arhivă Radio Chișinău