Regia Transport Electric va achiziționa de la o companie italiană 2 troleibuze articulate

  • 30 Martie 2021 18:00
Regia Transport Electric va achiziționa de la o companie italiană 2 troleibuze articulate

Regia Transport Electric Chișinău (RTEC) a fost împuternicită de către consilierii municipali să achiziționeze, de la o companie italiană, două troleibuze articulate produse în 2014, neutilizate în transportarea pasagerilor. Proiectul de decizie a fost aprobat la ședința Consiliului municipal Chișinău din 30 martie, cu 42 de voturi. Valoarea troleibuzelor este de 50 de mii de euro fiecare, transmite IPN.

În cadrul ședinței, directorul întreprinderii, Dorin Ciornîi, a precizat că vehiculele au o capacitate de îmbarcare de 160 de pasageri, ceea ce înseamnă transport cu capacitate sporită. „Aceste unități de transport sunt econome la capitolul consum de energie electrică. În comparație cu un troleibuz vechi, consumă 25 de procente de energie electrică mai puțin. Sunt dotate cu camere de supraveghere, sistem de aer condiționat, rampă de acces pentru persoanele cu nevoi speciale, podea coborâtă pe întreg teritoriul salonului, este un transport de ultimă generație”, a raportat Dorin Ciornîi.

Directorul Regiei Transport Electric a adăugat că troleibuzele sunt practic noi, cu un parcurs de 200 de km. În plus, sunt unități de transport cu mers autonom, dispun de motor Diesel și pot fi folosite și în situații de deteriorare a rațelor de contact.

RTEC dispune de 392 de troleibuze, inclusiv 18 articulate. Șase unități articulate, de model ZiU și IuMZ, au fost produse în anii 1995-1996, având o perioadă de exploatare de peste 25 de ani.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:2,06 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
11
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău