Regele Arabiei Saudite a declarat că are încredere în sistemul judiciar saudit, fără să pomenească de cazul Khashoggi

  • 19 Noiembrie 2018 15:12
Regele Arabiei Saudite a declarat că are încredere în sistemul judiciar saudit, fără să pomenească de cazul Khashoggi

Regele Salman a lăudat luni aparatul judiciar al Arabiei Saudite fără să menționeze direct asasinarea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, un caz care a afectat în mod semnificativ imaginea Riadului la nivel internațional, relatează AFP, citat de Agerpres.

Săptămâna trecută, procurorul general al Arabiei Saudite a respins implicarea prințului moștenitor Mohammed bin Salman în uciderea lui Khashoggi pe 2 octombrie în consulatul saudit din Istanbul. Cu toate acestea, potrivit Washington Post, CIA a ajuns la concluzia că prințul saudit se află în spatele uciderii jurnalistului.

'Regatul se întemeiază pe principiile islamice ale dreptății și egalității, și suntem mândri de eforturile justiției și ale ministerului public în îndeplinirea sarcinilor încredințate lor', a spus regele Salman în discursul său anual rostit în fața Majlis al-Shura, o adunare consultativă, fără a menționa direct uciderea lui Jamal Kashoggi, un colaborator al cotidianului Washington Post.

Președintele american Donald Trump s-a abținut să-l acuze pe prințul Mohammed în pofida concluziilor CIA.

Arabia Saudită și-a schimbat de mai multe ori versiunea în legătură cu ceea ce s-a întâmplat cu Jamal Khashoggi. Procurorul saudit a recunoscut joia trecută că jurnalistul a fost sedat și dezmembrat la consulatul Arabiei Saudite din Istanbul.

sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău