FOTO | Regele Mihai I este comemorat și la Chișinău

  • 06 Decembrie 2017 19:04
FOTO | Regele Mihai I este comemorat și la Chișinău

Guvernul României a decretat trei zile de doliu național în memoria Regelui Mihai I al României, care a murit ieri la vârsta de 96 de ani. Astfel, 14, 15 și 16 decembrie vor fi zile de doliu, a decis Executivul de la București la ședința de astăzi, care a început cu un minut de reculegere.

Regele Mihai I este comemorat și la Chișinău. Mai mulți oameni au depus flori și au aprins lumânări la Ambasada României în Republica Moldova, pentru a-i aduce un ultim omagiu Majestății Sale Defuncte.

Regele Mihai va fi înmormântat pe 16 decembrie în noua Catedrală din Curtea de Argeș, a anunțat, astăzi, Casa Regală, care a publicat programul funeraliilor fostului Suveran.

Românii care doresc să-i aducă un ultim omagiu o vor putea face între 13 și 15 decembrie, la Palatul Regal de pe Calea Victoriei din București.

Sicriul cu trupul neînsuflețit al Regelui Mihai va fi adus în țară, miercuri, 13 decembrie, și va fi transportat la Castelul Peleș, pentru o ceremonie la care publicul nu va avea acces.

Miercuri seara, trupul neînsuflețit al fostului monarh va fi adus la Palatul Regal din București, unde cei care vor dori să depună flori o vor putea face până vineri, la ora 22:00.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău