Regele Iordaniei avertizează Israelul că eventuala anexare a unor sectoare din Cisiordania va afecta relațiile bilaterale

  • 24 Septembrie 2019 17:10
 Regele Iordaniei avertizează Israelul că eventuala anexare a unor sectoare din Cisiordania va afecta relațiile bilaterale

Regele Iordaniei, Abdallah al II-lea, avertizează că eventuala anexare a unor sectoare din Cisiordania, după cum a promis premierul israelian, va avea un impact asupra relațiilor bilaterale.

În timp ce Israelul și Regatul Hașemit sunt pe punctul de a aniversa mâine 25 de ani de la semnarea Acordului de pace, regele Abdallah a avertizat că anexarea unor sectoare din Cisiordania va avea un impact major asupra relațiilor dintre cele două țări.

"Declarația preelectorală a premierului Benjamin Netanayahu nu este mesaj bun pentru viitor. Singura cale este inițiativa cu două state" - a declarat regele Abdullah, transmite RRA.

Liderul Autorității Palestiniene de la Ramallah, Mahmud Abbas, reafirmă că boicotarea administrației americane va continua până când Casa Albă își modifică atitudinea față de palestinieni. El a vorbit la New York, la o reuniune a comunității americano-palestiniene, acuzând guvernul președintelui Donald Trump că nu este imparțial.

Abbas a reiterat că refuză să oprească plata indemnizațiilor acordate teroriștilor și familiilor acestora: "Nu vom reduce cu o centimă salariile pentru martiri'' - a mai spus liderul Autorității Palestiniene.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:73 %
Vint:2,06 m/s
Fri
18
Sat
15
Sun
15
Mon
18
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău