Regele Charles are cancer. Palatul Buckingham: „regele rămâne total pozitiv în privința tratamentului său”

  • 06 Februarie 08:20
Regele Charles are cancer. Palatul Buckingham: „regele rămâne total pozitiv în privința tratamentului său”

Regele Charles al III-lea al Marii Britanii a fost diagnosticat cu o formă de cancer, a anunțat Palatul Buckingham într-un comunicat. Nu este vorba de cancer de prostată, dar a fost descoperit în timpul tratamentului său recent pentru prostată mărită.

Tipul de cancer de care suferă regele Charles nu a fost dezvăluit, dar, conform comunicatului, regele a început de luni „tratamente regulate”, transmite TVRinfo cu referire BBC, care citează comunicatul Palatului Buckingham.

Palatul Buckingham afirmă că regele „rămâne total pozitiv în privința tratamentului său și așteaptă cu nerăbdare să revină la îndeplinirea completă a datoriilor sale publice cât mai curând posibil”.

Regele își va amâna angajamentele publice și se așteaptă ca alți membri importanți ai familiei regale să îl înlocuiască în timpul tratamentului său.

Nu au fost oferite alte detalii cu privire la stadiul cancerului sau la un prognostic.

Regele, în vârstă de 75 de ani, s-a întors la Londra de la Sandringham în Norfolk luni dimineață, iar Palatul a anunțat că a început tratamentul ca pacient extern.

Cu toate că își va suspenda evenimentele publice, regele va continua să își îndeplinească rolul constituțional de șef de stat, inclusiv întâlnirile private. Monarhul a fost văzut la o slujbă în Sandringham duminică, unde a salutat mulțimea.

Potrivit BBC, prințul Harry a discutat cu regele despre diagnosticul său de cancer și va merge în următoarele zile în Marea Britanie pentru a-l vedea.

Cel de-al doilea fiu al regelui Charles și al prințesei Dianei locuiește în California, Statele Unite, alături de soția sa, Meghan, și de cei doi copii.

Harry și Meghan s-au mutat în Statele Unite în urmă cu câțiva ani, după ce au renunțat la îndatoririle lor oficiale din cadrul casei regale britanice.

Regele Charles a suferit o procedură la prostată la un spital privat din Londra acum mai bine de o săptămână. Suveranul britanic a ales să facă public tratamentul său la prostată, cu scopul de a-i încuraja mai mulți bărbați să facă periodic controale la prostată, a declarat Palatul, la momentul respectiv.

Site-ul NHS a raportat ulterior o creștere a solicitărilor legate de afecțiunile prostatei. Pentru multe tipuri de cancer, șansa de a-l dezvolta crește odată cu înaintarea în vârstă, notează BBC.

Datele din Marea Britanie sugerează că, în medie, mai mult de o treime (36%) dintre cazurile noi de cancer apar la persoanele cu vârsta de 75 de ani și peste.

Vestea că regele Marii Britanii suferă de cancer a făcut ocolul planetei lunui seară. Una dintre primele reacții a venit de la premierul britanic Rishi Sunak, care a avut o postare pe platforma X, fosta Twitter, în care a inclus si postarea originală a Casei Regale Britanice.

„Îi doresc Majestății Sale o însănătoșire completă și rapidă. Nu mă îndoiesc că își va reveni în cel mai scurt timp și știu că întreaga țară îi va ura să fie bine”, a scris premierul Sunak.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:2,57 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Arhivă Radio Chișinău