Regele Charles al III-lea va vizita România pe data de 2 iunie

  • 15 Mai 15:10
Regele Charles al III-lea va vizita România pe data de 2 iunie

Regele Charles al III-lea va vizita România pe data de 2 iunie, au declarat pentru G4Media.ro surse oficiale. Potrivit acestora, vizita ar fi fost convenită la ceremonia de încoronare, la care au participat președintele Klaus Iohannis împreună cu soția și principesa Margareta împreună cu Principele Consort.

Este prima vizită în România în calitate de Rege și una dintre primele sale călătorii în afara Marii Britanii după încoronare, scrie G4Media.

Regele Charles al III-lea al Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord și regina consoartă Camilla au fost încoronați sâmbătă, 6 mai, la Abația Westminster din Londra. Regele Marii Britanii este un promotor al României și se declară un admirator al Transilvaniei, unde deține proprietăți.

Casa deținută de Regele Charles la Viscri, numită în continuare Casa Prințului de Wales din Viscri, s-a redeschis pentru vizitare începând cu data de 1 aprilie. Proprietatea tradițională săsească din satul Viscri, parte din Patrimoniul Mondial UNESCO, găzduiește la început de sezon două noi expoziții speciale: expoziția „Cos pentru o cauză” a asociației Semne Cusute, care vorbește despre modă și activism inspirat de tradiție, și cea de obiecte ceramice „Învelitoarea istorică – Paradigma restaurării”, pe lângă expoziția permanentă de artă și carte botanică ”The Transylvania Florilegium”, potrivit unui comunicat de presă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:1,54 m/s
Sun
18
Mon
16
Tue
17
Wed
20
Thu
18
Arhivă Radio Chișinău