Regatul Unit va emite „pașapoarte COVID-19”

  • 22 Aprilie 2021 15:58
Regatul Unit va emite „pașapoarte COVID-19”

Guvernul britanic intenționează să pună la dispoziția cetățenilor un certificat care să demonstreze că o persoană a fost vaccinată - un ''pașaport COVID-19'' - în perspectiva vacanței de vară, a informat joi publicația Daily Telegraph, citată de EFE, potrivit Agerpres.

Ministerul Transporturilor vrea să introducă acest document începând cu 17 mai, dată prevăzută inițial pentru reluarea zborurilor internaționale, iar obiectivul este ca persoanele care călătoresc să poată demonstra în țara de destinație că au fost vaccinate, potrivit sursei citate.

În prezent, Regatul Unit interzice călătoriile în afara țării, însă autoritățile au început o relaxare a măsurilor antiepidemice, care în principiu ar trebui să se încheie la sfârșitul lunii iunie, când nu vor mai exista restricții anticoronavirus.

Regatul Unit a vaccinat deja persoanele de peste 50 de ani și persoanele cele mai vulnerabile și speră să-și vaccineze întreaga populație adultă până la sfârșitul lunii iulie.

Guvernul analizează formatul ''pașaportului COVID-19'', care ar putea fi în versiune digitală sau pe hârtie și ar avea certificarea guvernului, ceea ce ar permite acceptarea acestui document de către autoritățile vamale din țările de destinație.

Planurile - potrivit Daily Telegraph - au fost discutate recent de funcționari ai guvernului și de reprezentanți ai sectorului turistic.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:67 %
Vint:4,12 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău