Regatul Unit: Premierul Boris Johnson anunță că ridicarea restricțiilor trebuie făcută cu prudență

  • 15 Februarie 2021 14:36
Regatul Unit: Premierul Boris Johnson anunță că ridicarea restricțiilor trebuie făcută cu prudență

Premierul britanic Boris Johnson a anunțat luni că planul său de ridicare a lockdownului anti-COVID-19 va fi precaut, dar ireversibil, și va include cele mai apropiate date posibile pentru redeschiderea economiei Regatului Unit, relatează Reuters, preluat de Agerpres.

''Trebuie să fim foarte prudenți și ce dorim să vedem este un progres care este precaut, dar ireversibil'', a declarat Johnson în fața presei.

''Dacă din cauza ratei de infectare trebuie să amânăm puțin lucrurile, nu vom ezita să o facem'', a adăugat el.

Johnson, care va prezenta în 22 februarie planul de ridicare a restricțiilor, a spus că ratele de infectare sunt încă prea ridicate și că numărul deceselor cauzate de COVID-19 este încă ridicat.

El a menționat că un risc al ridicării totale a restricțiilor în prezent este probabilitatea mai mare de variante și mutații ale virusului în rândul populației. În plus, ar spori riscul răspândirii bolii în rândul persoanelor în vârstă.

''Deși vaccinurile sunt eficiente și excelente, evident niciun program de vaccinare nu este 100% eficient, așa că atunci când există o mare circulație și boala este răspândită, în mod inevitabil vor suferi cei vulnerabili'', a explicat Boris Johnson.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,18
Câțiva nori
Umiditate:98 %
Vint:1,03 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău