Regatul Unit oferă recompense tinerilor pentru a-i convinge să se vaccineze

  • 01 August 2021 13:33
Regatul Unit oferă recompense tinerilor pentru a-i convinge să se vaccineze

Reduceri la platformele de livrare de mâncare la domiciliu sau la taxi sunt doar câteva dintre recompensele oferite în Regatul Unit cu scopul de a promova vaccinarea în rândul tinerilor, a anunțat duminică ministrul sănătății Sajid Javid, informează EFE, citat AGERPRES.

Într-un comunicat, Javid le-a îndemnat pe persoanele cu vârste între 18 și 29 de ani, mai reticente să se vaccineze comparativ cu restul populației adulte, „să profite de aceste reduceri” și le-a amintit că vaccinul anticoronavirus nu-i protejează doar pe ei și pe apropiații lor, ci va permite „să putem face multe dintre lucrurile de care ne este dor”.

Potrivit comunicatului, aplicații de taxi precum Uber și Bolt vor oferi discounturi la servicii și inclusiv o cursă gratis la centrele de vaccinare, iar tinerii își vor putea cumpăra mâncare la preț redus de pe platforme precum Deliveroo, Uber Eats sau Pizza Pilgrim.

Ministerul Sănătății de la Londra, care a amenajat puncte de vaccinare pentru tineri în galerii de artă și centre comerciale, a menționat că în următoarele zile vor fi anunțate noi facilități, care ar putea include reduceri la restaurante sau bilete mai ieftine la cinematografe sau la festivalurile de muzică.

Potrivit datelor valabile până la 30 iulie, circa 67% din tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 29 de ani au primit prima doză de vaccin anticoronavirus, față de 88,5% din totalul populației adulte (circa 46,8 milioane de oameni). Circa 72,1% din adulți - 38,12 milioane - au făcut schema completă de vaccinare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:13,38 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău