Regatul Unit: Nivelul de alertă privind amenințarea teroristă a fost ridicat la 'grav'

  • 03 Noiembrie 2020 19:24
Regatul Unit: Nivelul de alertă privind amenințarea teroristă a fost ridicat la 'grav'

Nivelul de alertă privind amenințarea teroristă în Regatul Unit a fost ridicat la ''grav'', a anunțat marți ministrul de interne britanic Priti Patel, potrivit Reuters și AFP, preluat de Agerpres.

''Centrul comun de analiză privind terorismul a schimbat nivelul de alertă privind amenințarea teroristă de la substanțial la grav'', a scrie Patel pe Twitter.

''Aceasta este o măsură de precauție și nu se bazează pe nicio amenințare specifică. Publicul ar trebui să rămână vigilent și să raporteze poliției orice activitate suspectă'', a adăugat Priti Patel.

Începând din noiembrie 2019, nivelul de alertă din Regatul Unit era ''substanțial''.

Nivelul ''grav'', al patrulea pe o scară de la 1 la 5, înseamnă că un atac terorist este considerat drept ''foarte probabil'', potrivit MI5, Serviciul de informații interne britanic, care a anunțat schimbarea pe site-ul său.

Primul nivel, ''redus'', înseamnă că un atac terorist este extrem de improbabil, ''moderat'' că un atac este posibil, dar improbabil, iar ''substanțial'' se traduce printr-un atac probabil. Nivelul maxim de alertă, ''critic'', înseamnă că un atac este extrem de probabil în viitorul apropiat. 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:91 %
Vint:4,12 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău