Regatul Unit: Autoritățile, în căutarea unei persoane care a adus în țară varianta braziliană de coronavirus

  • 01 Martie 14:39
Regatul Unit: Autoritățile, în căutarea unei persoane care a adus în țară varianta braziliană de coronavirus

Autoritățile britanice au lansat luni un apel pentru a găsi o persoană care a adus în Regatul Unit varianta de coronavirus detectată în Brazilia, susceptibilă să reziste mai bine la vaccinurile anti-COVID-19 decât altele, informează AFP, preluat de Agerpres.

Varianta P.1, apărută la Manaus, în nordul Braziliei, a fost deja detectată la trei persoane în Scoția și la alte trei în Anglia, dintre care una nu poate fi localizată deoarece nu și-a indicat coordonatele pe formularul completat la testul de depistare.

"Lucrăm pentru a încerca să o localizăm", a declarat secretarul de stat pentru vaccinuri Nadhim Zahawi pentru BBC, solicitând tuturor celor care au făcut testul pe 12 februarie și nu au primit rezultatul să facă cunoscut acest lucru.

El a mai anunțat că va fi lansată o campanie de "testare extinsă" în sudul comitatului Gloucestershire (sudul Angliei), unde au fost detectate celelalte două cazuri cu varianta P.1.

Confruntat cu o pandemie soldată până acum cu 123.000 de decese în Regatul Unit, guvernul intenționează să protejeze beneficiile campaniei masive care a permis vaccinarea a peste 20 de milioane de oameni cu o primă doză de vaccin, dar și sacrificiile făcute de britanici, aflați de la începutul lui ianuarie în al treilea lockdown.

De la jumătatea lunii ianuarie, sosirile din America de Sud au fost sistate, excepție făcând cele ale rezidenților britanici, care sunt plasați apoi în carantină obligatorie la hotel.

Persoanele care s-au întors în țară cu varianta braziliană sosiseră din Sao Paulo cu un zbor care a făcut escală la Zurich.

În timp ce Anglia se pregătește săptămâna viitoare să redeschidă școlile, experții au avertizat că varianta braziliană va fi probabil mai rezistentă la vaccinuri decât cea predominantă în prezent în Marea Britaie, care a apărut în sud-estul Angliei în toamnă .

Danny Altmann, profesor de imunologie la Imperial College din Londra, susține însă că nu există niciun motiv de "panică totală".

Potrivit acestuia, varianta "nu face să dispară toată imunitatea", chiar dacă face "vaccinurile mult mai puțin puternice", a explicat el la Times Radio.

Sursa:Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Sinteza săptămânii cu Vasile State
Meteo Chișinău
14
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:2,06 m/s
Sun
10
Mon
10
Tue
9
Wed
10
Thu
12

Curs oficial BNM 17 Aprilie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 21.3806 -0.0000
USD 17.8731 -0.0000
RON 4.3416 -0.0000
UAH 0.6392 -0.0000
RUB 0.2325 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău