Regatul Unit a expulzat anul trecut trei spioni chinezi care pretindeau că sunt jurnaliști

  • 05 Februarie 2021 09:13
Regatul Unit a expulzat anul trecut trei spioni chinezi care pretindeau că sunt jurnaliști

Regatul Unit a expulzat anul trecut trei spioni chinezi aflați pe teritoriul britanic cu vize pentru jurnalism, a anunțat joi cotidianul The Telegraph, citat de Reuters, potrivit Agerpres.

Potrivit relatării, care citează o sursă din guvernul de la Londra, trei ofițeri de informații din Ministerul Securității Publice chinez pretindeau că lucrează pentru media chineze diferite.

''Identitățile lor reale au fost descoperite de MI5 (serviciul de securitate internă al Regatului Unit) și ulterior au fost forțați să se întoarcă în China'', indică publicația citată.

Tot joi, autoritatea britanică de reglementare în domeniul media (OFCOM) a revocat licența de emisie pentru canalul de televiziune chinez de limbă engleză CGTN după ce a ajuns la concluzia că Partidul Comunist chinez are responsabilitatea editorială finală pentru programele postului respectiv, adaugă Reuters. Într-un comunicat, OFCOM a explicat că dreptul de emisie a fost acordat societății Star China Media Limited, care în realitate "nu exercită responsabilitate editorială asupra conținutului difuzat de CGTN", și că nu este posibil un transfer al licenței către entitatea care controlează în mod real canalul întrucât acesta din urmă "este controlat de Partidul Comunist chinez".

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer fragmentat
Umiditate:89 %
Vint:5,14 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău