Regatul Țărilor de Jos va continua să ajute Republica Moldova în dialogul cu UE

  • 20 Mai 2022 11:20
Regatul Țărilor de Jos va continua să ajute Republica Moldova în dialogul cu UE

Subiectele prioritare de pe agenda dialogului moldo-olandez și evoluțiile regionale în contextul războiului din Ucraina au fost discutate la întrevederea prim-ministrului Natalia Gavrilița cu un grup de parlamentari din Regatul Țărilor de Jos, transmite MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și protocol a Guvernului.

În discuții despre parcursul european al Republicii Moldova, premierul a subliniat că ireversibilitatea procesului de integrare în UE necesită multă susținere, inclusiv din partea olandeză. Potrivit oficialului moldovean, actualmente pe agenda moldo-comunitară se regăsesc subiecte ce țin de liberalizarea transportului rutier, abolirea cotelor pentru exportul produselor moldovenești în Uniunea Europeană, reducerea taxelor pentru roaming, scrie sursa citată

„Ne-am asumat responsabilitatea să identificăm soluții rapide pentru depășirea crizelor generate de războiul din Ucraina și să fortificăm securitatea economică a țării noastre. În același timp, pentru a face față provocărilor, avem nevoie în continuare de suportul, investițiile și asistența adițională din partea statelor UE”, a spus Natalia Gavrilița.

La rândul lor, parlamentarii au accentuat că Regatul Țărilor de Jos va continua să ajute Republica Moldova în dialogul cu UE și va oferi asistența umanitară și financiară necesară țării noastre. În mod prioritar, asistența Olandei va fi redirecționată pentru domenii precum: drepturile omului, buna guvernare și democrație, presa independentă, justiția și statul de drept. Părțile au discutat, totodată, despre importanța schimbului de experiențe pe segmentul securității cibernetice, digitalizării, dar și intensificarea cooperării comercial-economice, în beneficiul cetățenilor ambelor țări.

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:11,32 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău