Refugiații ucraineni au dus populația Germaniei la cel mai înalt nivel înregistrat vreodată

  • 27 Septembrie 15:07
Refugiații ucraineni au dus populația Germaniei la cel mai înalt nivel înregistrat vreodată

Populația Germaniei a ajuns la cel mai înalt nivel înregistrat vreodată, după ce tot mai mulți refugiați ucraineni, care au fugit din calea războiului, au ales să migreze în această țară, arată datele Oficiului Federal de Statistică, citate de Reuters. În prezent, 84 de milioane de oameni locuiesc în cea mai populată țară a Uniunii Europene.

Germania are una dintre cele mai scăzute rate de fertilitate din lume și, potrivit unor estimări, cea mai îmbătrânită populație, însă sistemul său de sănătate, cererea de mână de lucru și o politică relativ deschisă privind imigrația au făcut din Germania o destinație atractivă pentru migranți, încă înainte ca Uniunea Europeană (UE) să-și deschidă porțile pentru ucrainenii care fug din țara lor după declanșarea invaziei ruse, pe 24 februarie.

Într-un raport dat publicității marți, Oficiul Federal de Statistică informează că populația Germaniei a crescut cu 1%, cu 843.000 de oameni, în prima jumătate a lui 2022. De-a lungul întregului an 2021, populația Germaniei a crescut cu numai 0,1%. În aceeași perioadă, Germania a înregistrat o imigrație netă de 750.000 de oameni din Ucraina, mai scrie Reuters, citat de Agerpres.

Creșteri la o scară comparabilă au fost înregistrate doar de trei ori după reunificarea Germaniei, în 1990, și de fiecare dată ea a avut legătură cu un val de refugiați. În 1992, refugiați ai războiului din fosta Iugoslavie au contribuit la creșterea populației Germaniei cu 700.000. În 2015, Germania și-a deschis frontierele pentru aproape un milion de refugiați ai războiului din Orientul Mijlociu. Populația feminină a Germaniei a crescut cu 1,2%, semnificativ mai mult decât populația sa de sex masculin, care a crescut cu 0,8%, reflectând astfel faptul că majoritar femeile și copiii au fugit de războiul din Ucraina. Bărbaților cu vârste între 18 și 60 de ani le este interzic să părăsească Ucraina.


Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
3,29
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Thu
5
Fri
7
Sat
8
Sun
9
Mon
13
Arhivă Radio Chișinău