Refugiații din Basarabia vor fi despăgubiți

  • 30 Octombrie 2014 06:48
Refugiații din Basarabia vor fi despăgubiți

Primul titlu de plata care vizează despăgubirea românilor plecați din Cadrilater sau din Basarabia urmează să fie dat în luna ianuarie a anului 2015, dupa cum a precizat miercuri, la Râmnicu Vâlcea, George Baeșu, președintele Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietății. Potrivit Rador, acest lucru se va realiza in urma unui proiect de lege care a trecut…

Primul titlu de plata care vizează despăgubirea românilor plecați din Cadrilater sau din Basarabia urmează să fie dat în luna ianuarie a anului 2015, dupa cum a precizat miercuri, la Râmnicu Vâlcea, George Baeșu, președintele Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietății.

 

Potrivit Rador, acest lucru se va realiza in urma unui proiect de lege care a trecut de Senat, iar în momentul de față se așteaptă ca și Camera Deputaților să se pronunțe asupra lui. Proiectul de lege vizează despăgubirea tuturor persoanelor în ordinea cererilor. În momentul de față, datoriile în contul statului român privind despăgubirile acestor persoane au ajuns la suma de 500 de milioane de euro, după cum a menționat președintele.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
27,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:7,72 m/s
Fri
21
Sat
18
Sun
17
Mon
13
Tue
17
Arhivă Radio Chișinău