Refugiați din Ucraina și familiile gazdă au participat la prânzul „Italian food for peace”

  • 20 Noiembrie 2022 09:15
Refugiați din Ucraina și familiile gazdă au participat la prânzul „Italian food for peace”

În jur de 200 de oaspeți, refugiați ucraineni și familiile lor gazdă din Republica Moldova, au participat sâmbătă la prânzul „Italian food for peace”, organizat cu ocazia celei de-a șaptea ediții a Săptămânii Bucătăriei Italiene în Lume. Festivitatea s-a desfășurat la sediul Fundației Don Bosco din Chișinău, atmosfera fiind întreținută de artiști din Moldova și Ucraina, transmite IPN.

„Evenimentul de astăzi îmi este aproape sufletului, de aceea am lăsat-o la sfârșitul Săptămânii Bucătăriei Italiene. Bucătăria italiană este apreciată pe plan mondial pentru calitatea sa și caracterul inedit. Evenimentul promovează familiile din Moldova, cele ucrainene și italiene. Familiile italiene contribuie prin plata impozitelor, taxelor la susținerea organizațiilor internaționale, cum ar fi și Înaltul Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați care a oferit ajutor Republicii Moldova în gestionarea crizei refugiaților din Ucraina. Familiile din Moldova, Ucraina și Italia, toate împreună, fac parte dintr-o familie mare europeană”, a declarat ambasadorul Italiei la Chișinău, Lorenzo Tomassoni.

Inițiativa de a organiza evenimentul aparține Ambasadei Italiei la Chișinău. „Bucătarii de astăzi au pregătit un meniu de nota 10 pentru aceste persoane care au nevoie, cu siguranță, de foarte multe, de atenție și de dragoste. Astăzi încercăm să-i facem câteva ore să se uite de problemele zilnice și să-i ușurăm un pic viața. Sunt 170 de maturi și 30 de copii, iar pentru copii noi am pregătit un meniu special, mai potrivit pentru ei și un spațiu de joacă”, a spus președintele Asociației Bucătarilor Italieni din Moldova, Franco Sanna.



Refugiații din Ucraina prezenți la eveniment au spus că războiul le-a distrus viața și ei încearcă să înceapă totul de la capăt aici, în Republica Moldova. Unii au fost nevoiți să-și schimbe profesia, nu doar locul de muncă. Chiar dacă apreciază ajutorul care le este oferit și le place în Republica Moldova, speră că vor putea să se întoarcă acasă în Ucraina într-un viitor cât mai apropiat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,96
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău