Refugiați din Ucraina au participat la hramul satului Costești, Ialoveni

  • 29 Mai 2022 11:47
Refugiați din Ucraina au participat la hramul satului Costești, Ialoveni

Tinerii membri ai corului " Anastasius ", grupul de chitaristi " Generația folk ", alte colective, inclusiv de refugiați din Ucraina, au participat la hramul localității, sărbătoarea Sfântului Nicolae, care a avut loc la 22 mai. La sărbătoare a fost invitată și o delegație din județul Bacău, România.

Un cântec patriotic ucrainean și dansuri moldovenești au prezentat în cadrul festivității un grup de refugiați din Ucraina, cazați în prezent în localitate și susținuți nemijlocit de membrii bisericii Sf. Nicolae din Costești, Ialoveni.

Un viu interes l-a trezit evoluția colectivelor muzicale, conduse de preoteasa Veronica Grigoriță, laureate a mai multor festivaluri și concursuri, care au interpretat Imnul tineretului ortodox, pe versurile scriitorului și publicistului Efim Bivol, membru al parohiei din Costești.

În cadrul evenimentului a fost inaugurată și o expoziție cu lucrări de pictură, arta decorativă și ceramica ale copiilor de la Centrul de Creație " Sf Filaret cel milostiv" de pe lângă parohia Sf. Nicolae, susținuți de Asociația " Filocalia". Activiștii au foste menționați cu diplome de merit din partea APL –ului local.

Biserica din Costești are o istorie de peste 100 ani, fiind sfințită în anul 1909 de Sfântul Serafim Ciceagov, pe atunci episcop în orașul Odessa, a menționat pentru Radio Chișinău preotul Vasile Ciobanu. În cadrul bisericii se află părticele din moaștele Sfântului Nicolae, aduse la la Bari, Italia și alte odoare sfinte, a mai spus preotul din localitate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău