Reforma justiției și lupta împotriva corupției, pe agenda discuțiilor ministrului Justiției cu coraportorii APCE pentru Republica Moldova

  • 08 Iunie 13:59
Reforma justiției și lupta împotriva corupției, pe agenda discuțiilor ministrului Justiției cu coraportorii APCE pentru Republica Moldova

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a avut astăzi o întrevedere cu coraportorii Comisiei de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), Inese Lībiņa-Egnere și Pierre-Alain Fridez, care se află zilele acestea într-o vizită de documentare în Republica Moldova.

În mod special, oficialii s-au interesat de acțiunile de reformă a sistemului de justiție și luptă împotriva corupției, dar și despre prioritățile Ministerului Justiției pentru următoarea perioadă.
Ministrul Sergiu Litvinenco a informat coraportorii APCE despre implementarea mecanismului de pre-vetting, și anume despre începerea activității comisiei de evaluare a integrității candidaților la funcția de membru al Consiliului Superior al Magistraturii și al Consiliului Superior al Procurorilor.
 
„Această evaluare este foarte importantă pentru justiție, deoarece va sta la baza curățării sistemului de judecători și procurori corupți și cu probleme de integritate. De aceea, contează foarte mult rezultatele și calitatea acestei evaluări. De asemenea, lucrăm în paralele și la alte inițiative, care trebuie să se desfășoare imediat după pre-vetting: reforma Curții Supreme de Justiție, evaluarea externă extraordinară a judecătorilor și procurorilor, reorganizarea instituțiilor responsabile de combaterea corupției, reforma Procuraturii, îmbunătățirea mecanismelor de confiscare a averilor”, a subliniat Sergiu Litvinenco.
 
Coraportorii APCE și-au reiterat susținerea pentru parcursul european ireversibil al țării noastre.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:3,09 m/s
Sat
14
Sun
16
Mon
13
Tue
12
Wed
12
Arhivă Radio Chișinău