Reforma în Sănătate: Idei mărețe fără suport financiar (Adevărul)

  • 25 Septembrie 2013 13:13
Reforma în Sănătate: Idei mărețe fără suport financiar (Adevărul)

REVISTA PRESEI DIN 25 SEPTEMBRIE

Revoluția comuniștilor, fără susținători. Ziarul Național observă că protestul organizat de Partidul Comuniștilor în fața postului public de televiziune „Moldova 1” a adunat doar câteva zeci de persoane. Protestul, care nu a durat nici jumătate de oră, face parte din așa-zisa „revoluție de catifea” anunțată de comuniști, notează publicația.

Mai mult de jumătate de milion dintre moldoveni încă sunt calificați ca fiind săraci, iar fiecare al treilea copil de vârstă preșcolară nu frecventează grădinița, relevă Ziarul Național care citează Raportul Național privind Obiectivele de Dezvoltare ale Mileniului în Republica Moldova, elaborat de Guvern cu sprijinul ONU. Premierul Iurie Leancă recunoaște aceste eșecuri, dar susține că acestea vor rămâne pe agenda Guvernului și după 2015.

Situația de la Banca de Economii, concesionarea Aeroportului, adoptarea bugetului pentru 2014 și integrarea europeană a Republicii Moldova – sunt câteva dintre subiectele discutate marți, 24 septembrie, la Consiliul coaliției de guvernare, notează Timpul. Cel mai important eveniment pe care îl așteaptă Republica Moldova este Summit-ul de la Vilnius, au declarat liderii politici, iar principala înțelegere între aceștia a fost asigurarea stabilității politice în următoarea perioadă.

Adevărul scrie despre problema copiilor de emigranți, comparând Moldova cu un internat la scară națională. Migrația a generat un ghem de probleme fără soluții - cel puțin 100.000 de copii nu stau cu părinții lor. Primesc bani, iar o parte din ei se distrează, dar ce se va alege însă din ei peste 10-15 ani? Nu ne vom trezi oare cu oameni care vor aștepta întotdeauna ca o mamă sau un tată să le rezolve problemele? - se întreabă publicația.

Reforma în Sănătate: Idei mărețe fără suport financiar, al titlu din Adevărul. Descentralizarea serviciului de chimioterapie, centre de recuperare postoperatorie și un spital interregional în nordul țării. Sunt câteva dintre proiectele pe care ne le propun experții internaționali care au analizat sistemul medical moldovenesc. Șefii noștri sunt de acord, dar mizează nu doar pe consultanță, ci și pe bani din afară pentru implementare

Vinurile moldovenești, premiate la Mundus Vini, titrează Adevărul. Château Vartely a obținut șase medalii, inclusiv două de aur, la concursul de vinuri din Neustadt (Germania) - unul dintre cele mai importante din Europa.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău